Τα χέρια αποτελούν τον νούμερο ένα κίνδυνο μετάδοσης μικροοργανισμών. Έχει γίνει διεθνώς δεκτό, ότι τα αλκοολούχα παρασκευάσματα υψηλής ποιότητας, όπως είναι το Manusept Gel, παρέχουν τη βέλτιστη προστασία κατά της μετάδοσης παθογόνων μέσω των χεριών.

Επιπρόσθετα, η βελτιωμένη σύνθεση του, περιέχει μαλακτικούς παράγοντες για το δέρμα, οι οποίοι ενισχύουν τους φυσικούς μηχανισμούς προστασίας του. Για να διασφαλίσουμε τον φυσικό μηχανισμό προστασίας του δέρματος μας, πρέπει να το διατηρούμε απαλό και ενυδατωμένο, γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ως προς το προϊόν που θα επιλέξουμε.

Πώς να ενισχύσετε την υγεία του δέρματος των χεριών;

Η υγεία του δέρματος των χεριών μας, βασίζεται σε τρία πράγματα, που θα πρέπει να μας γίνουν συνήθεια:

  • Το καλό πλύσιμο με λοσιόν πλυσίματος, όπως είναι το Bakti Soap.
  • Την ενυδάτωση με σωστά προϊόντα περιποίησης του δέρματος των χεριών, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες, που η ξηροδερμία είναι κοινό φαινόμενο, όπως την Menalind Professional που είναι ιδανική για εντατική περιποίηση της ξηροδερμίας, με εξαιρετικά αποτελέσματα.
  • Και τη σωστή απολύμανση με υψηλής ποιότητας αντισηπτικά που δρουν υπέρ του φυσικού μηχανισμού προστασίας του δέρματος, όπως το Manusept Gel, (πρώην Sterillium) που έχει ευρύ φάσμα δράσης, προνοεί για την βελτιωμένη ενυδάτωση του δέρματος και είναι πολύ καλά ανεκτό από το δέρμα ακόμη και για μακροχρόνια χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το Manusept® Gel (πρώην Sterillium) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε ατοπικά άτομα χωρίς τον φόβο εμφάνισης δερματικών ερεθισμών. (Ατοπία είναι η κληρονομική προδιάθεση που ευθύνεται για την τάση εκδήλωσης δερματικών ερεθισμών ή αλλεργιών.) Αν- τιδράσεις ερεθισμών εκδηλώνονται μόνον σε δέρμα που φέρει ήδη βλάβες.

Οδηγίες χρήσης για βέλτιστα αποτελέσματα

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης, για να διασφαλίσετε αποτελεσματική προστασία:

Για την υγιεινή απολύμανση των χεριών σύμφωνα με το EN 1500, τρίψτε το Manusept® Gel (πρώην Sterillium) αδιάλυτο πάνω σε στεγνά χέρια για 30 δευτερόλεπτα, κατά τα οποία τα χέρια πρέπει να παραμείνουν εμποτισμένα, για όλο τον χρόνο εφαρμογής.

Για τη χειρουργική απολύμανση των χεριών, θα πρέπει να καλύψετε πλήρως τα στεγνά χέρια και τους πήχεις με Manusept®Gel (πρώην Sterillium). Επαλείψτε ποσότητα ικανή για να τα διατηρήσει βρεγμένα για τουλάχιστον 1,5 λεπτό χωρίς να τα ξεπλύνετε.

Πιο αναλυτικά:

Για δράση ως βακτηριοκτόνο, μυκητοκτόνο  σύμφωνα με το EN 13727 και EN 13624 αντίστοιχα, απαιτούνται 30 δευτερόλεπτα.

Για δράση ως μυκοβακτηριοκτόνο  σύμφωνα με το EN 13348 απαιτούνται 15 δευτερόλεπτα ενώ για δράση ως ιοκτόνο , σύμφωνα με το EN 14476 απαιτείται 1 λεπτό.