Gehwol Med Αλοιφή για Σκασμένες Πτέρνες

SKU
C-029222
Τόσο χαμηλά όσο 11,20 €
Σε απόθεμα
Μόνο %1 έμμεινε

Η Αλοιφή για σκασίματα Gehwol med Salve for cracked skin μαλακώνει τις σκασμένες πτέρνες, θρέφει και αναπλάθει το δέρμα του πέλματος, απαλύνει τα σκληρά σημεία, αποκαθιστά τη φυσική υφή της επιδερμίδας και προστατεύει από τις φλεγμονές.

Τα πολύτιμα ενεργά συστατικά της Αλοιφής για σκασίματα συνεισφέρουν στην άμεση αποτελεσματικότητά της. Μετά από μια εβδομάδα χρήσης οι σκασμένες πτέρνες είναι παρελθόν! Για ακόμη ταχύτερη ανακούφιση, συνιστάται πριν από την χρήση της αλοιφής για σκασίματα να κάνετε ένα ζεστό, αναζωογονητικό ποδόλουτρο με το Gehwol Foot Bath. Το προϊόν πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (έως 25 ο C).

Δραστικά Συστατικά: Λανολίνη, βαζελίνη, ιατρικό σαπούνι, πανθενόλη, βισαβολόλη, οξείδιο του ψευδαργύρου, καμφορά, μενθόλη και αιθέρια έλαια ευκαλύπτου, λεβάντας, θυμαριού και δενδρολίβανου.

Οδηγίες Χρήσης: Κάνετε καλή επάλειψη της επιδερμίδας με την αλοιφή Gehwol med Salve for Cracked Skin μία ή δύο φορές καθημερινά.

Ξηροδερμία / Σκασμένες Πτέρνες / Σκασίματα στα πόδια: Κατανοήστε το πρόβλημα

Η ενυδάτωση παίζει καταλυτικό ρόλο στην υγεία και την εμφάνιση των ποδιών, δεδομένου ότι σημαντικό ποσοστό του σώματος και κατ’ επέκταση του δέρματός μας αποτελείται από νερό.

Δέρμα ενυδατωμένο σημαίνει δέρμα υγιές, ελαστικό, απαλό. Αντίθετα, δέρμα με διαταραγμένη τη φυσική ισορροπία σε λιπίδια και υγρασία, εμφανίζει ξηρότητα, απώλεια ελαστικότητας και στη συνέχεια σκασίματα (ραγάδες), κυρίως στην πτέρνα και στο εμπρόσθιο μέρος του πέλματος (μετατάρσιο).

Αποτέλεσμα: Εάν τα σκασίματα αντιμετωπισθούν επιπόλαια, μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε τραύματα και κατ’επέκταση σε πύλη εισόδου μικροβίων.

Η ξηροδερμία και το σκάσιμο του δέρματος οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως:

 • Αφυδάτωση
 • Φυσιολογική γήρανση
 • Διαταραχές από ασθένεια (π.χ. από σακχαρώδη διαβήτη)
 • Κακή κυκλοφορία του αίματος
 • Δερματικές ασθένειες
 • Ερεθισμοί από χημικές ουσίες ή συχνές διακυμάνσεις θερμοκρασίας
 • Υπερβολική άσκηση πίεσης στο πόδι

Υπάρχουν δυο τύποι ραγάδων:

Σκληρές–Ξηρές ραγάδες

 • Αποτελούν το πιο συχνό φαινόμενο που αντιμετωπίζουν οι ποδίατροι. Η απώλεια της ελαστικότητας οδηγεί σε ξηρό σκάσιμο – σχίσιμο του δέρματος.

Μαλακές ραγάδες

 • Συναντώνται συχνά σε άτομα που υποφέρουν από υπερβολική εφίδρωση (υπεριδρωσία) λόγω ειδικών υποδημάτων που φορούν στην εργασία τους, όπου τα πόδια δεν αερίζονται επαρκώς, λόγω παραμονής των ποδιών σε περιβάλλον με έντονη υγρασία είτε λόγω κάποιας μυκητιασικής λοίμωξης. Εμφανίζονται ανάμεσα στα δάκτυλα ή στο πέλμα του ποδιού.

Ξηροδερμία: Αναγνωρίστε τα συμπτώματα

 • Ξηρό, ευαίσθητο και απολεπισμένο δέρμα
 • Σκληρές – ξηρές ραγάδες, δηλαδή σκασίματα στο δέρμα, που γρήγορα γίνονται ιδιαίτερα οδυνηρά στα σημεία του ποδιού που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, όπως η φτέρνα ή το εμπρόσθιο τμήμα του πέλματος(μετατάρσιο)
 • Μαλακές ραγάδες κυρίως μεταξύ των δακτύλων

Σημαντικό!

Η ξηρότητα δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά κυρίως θέμα υγείας των ποδιών.