Gehwol Med Lipidro Κρέμα Κατά της Ξηρότητας

SKU
C-029223
Τόσο χαμηλά όσο 11,40 €
Σε απόθεμα
Μόνο %1 έμμεινε

Η Υδρολιπιδική κρέμα Gehwol med Lipidro Cream προσφέρει πλούσια ενυδάτωση αποκαθιστώντας τη φυσική ισορροπία του δέρματος, προστατεύει από την δημιουργία σκληρύνσεων και κάλων ενώ παράλληλα προστατεύει από τις φλεγμονές.

Τα πολύτιμα συστατικά της Gehwol med Lipidro Creamαντισταθμίζουν την έλλειψη λιπιδίων και υγρασίας της επιδερμίδας και εξισορροπούν με φυσικό τρόπο τις προστατευτικές ιδιότητες του δέρματος. Η Ουρία δεσμεύει το νερό στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας, οι ήδη υπάρχουσες σκληρύνσεις μαλακώνουν και μειώνεται η πιθανότητα δημιουργίας νέων σκληρύνσεων και κάλων. Το έλαιο ιπποφαούς και το έλαιο αβοκάντο, περιέχουν υψηλή ποσότητα ακόρεστων λιπαρών οξέων και παρέχουν στο ξηρό δέρμα τα απαραίτητα λιπίδια με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η διαδερμική απώλεια ύδατος. Ενδείκνυται η χρήση της σε περιπτώσεις έντονης ξηροδερμίας, βοηθά στην αντιμετώπιση της φαγούρας και στην πρόληψη από μύκητες. Απορροφάται γρήγορα και δεν περιέχει άρωμα. Κατάλληλο για ομοιοπαθητική θεραπεία.

Δραστικά Συστατικά: 10 % Ουρία, έλαιο αβοκάντο, γλυκερίνη, αλλαντοΐνη, εκχύλισμα φυκιών, θαλασσινό νερό, φαρνεσόλη και έλαιο ιπποφαούς.

Οδηγίες Χρήσης: Απλώστε την κρέμα Gehwol med Lipidro Cream στα πόδια σας, κάνοντας μασάζ, δύο φορές την ημέρα. Δερματολογικά ελεγμένο προϊόν. Κατάλληλο και για Διαβητικούς.

Ξηροδερμία / Σκασμένες Πτέρνες / Σκασίματα στα πόδια: Κατανοήστε το πρόβλημα

Η ενυδάτωση παίζει καταλυτικό ρόλο στην υγεία και την εμφάνιση των ποδιών, δεδομένου ότι σημαντικό ποσοστό του σώματος και κατ’ επέκταση του δέρματός μας αποτελείται από νερό.

Δέρμα ενυδατωμένο σημαίνει δέρμα υγιές, ελαστικό, απαλό. Αντίθετα, δέρμα με διαταραγμένη τη φυσική ισορροπία σε λιπίδια και υγρασία, εμφανίζει ξηρότητα, απώλεια ελαστικότητας και στη συνέχεια σκασίματα (ραγάδες), κυρίως στην πτέρνα και στο εμπρόσθιο μέρος του πέλματος (μετατάρσιο).

Αποτέλεσμα: Εάν τα σκασίματα αντιμετωπισθούν επιπόλαια, μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε τραύματα και κατ’επέκταση σε πύλη εισόδου μικροβίων.

Η ξηροδερμία και το σκάσιμο του δέρματος οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως:

 • Αφυδάτωση
 • Φυσιολογική γήρανση
 • Διαταραχές από ασθένεια (π.χ. από σακχαρώδη διαβήτη)
 • Κακή κυκλοφορία του αίματος
 • Δερματικές ασθένειες
 • Ερεθισμοί από χημικές ουσίες ή συχνές διακυμάνσεις θερμοκρασίας
 • Υπερβολική άσκηση πίεσης στο πόδι

Υπάρχουν δυο τύποι ραγάδων:

Σκληρές–Ξηρές ραγάδες

 • Αποτελούν το πιο συχνό φαινόμενο που αντιμετωπίζουν οι ποδίατροι. Η απώλεια της ελαστικότητας οδηγεί σε ξηρό σκάσιμο – σχίσιμο του δέρματος.

Μαλακές ραγάδες

 • Συναντώνται συχνά σε άτομα που υποφέρουν από υπερβολική εφίδρωση (υπεριδρωσία) λόγω ειδικών υποδημάτων που φορούν στην εργασία τους, όπου τα πόδια δεν αερίζονται επαρκώς, λόγω παραμονής των ποδιών σε περιβάλλον με έντονη υγρασία είτε λόγω κάποιας μυκητιασικής λοίμωξης. Εμφανίζονται ανάμεσα στα δάκτυλα ή στο πέλμα του ποδιού.

Ξηροδερμία: Αναγνωρίστε τα συμπτώματα

 • Ξηρό, ευαίσθητο και απολεπισμένο δέρμα
 • Σκληρές – ξηρές ραγάδες, δηλαδή σκασίματα στο δέρμα, που γρήγορα γίνονται ιδιαίτερα οδυνηρά στα σημεία του ποδιού που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, όπως η φτέρνα ή το εμπρόσθιο τμήμα του πέλματος(μετατάρσιο)
 • Μαλακές ραγάδες κυρίως μεταξύ των δακτύλων

Σημαντικό!

Η ξηρότητα δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά κυρίως θέμα υγείας των ποδιών.